Present till gamer

Behöver du tips på present till en gamer? Då kommer du definitivt ha nytta av den här guiden.

Vi förstår att det kan vara kämpigt att komma på vad man ska ge en spelintresserad person i present. Därför har vi skapat denna lista med totalt 15 förslag på presenter i flera olika kategorier och prisklasser som riktar sig till gamers.

1. LEGO med figurer från tv-spel

Lego Bowser

LEGO kommer i alla former och är mycket uppskattat av barn såväl som vuxna. En positiv nyhet för gamers är att det självklart går att hitta LEGO föreställandes figurer från kända dator/tv-spel. Förutom att det är en kreativ och pysslig present blir det ihopsatta LEGO:t också en cool inredningspryl. Kort och gott är LEGO den perfekta gåvan till en äkta gamer.

Här är tips på några modeller:

LEGO Nintendo Entertainment System™

Känner du någon som är förtjust i Nintendo? Då kanske denna Nintendo-konsol i LEGO är en lämplig present? Tänk dock på att detta LEGO innehåller små bitar och därför ska byggas av vuxna.

Bästa priser på LEGO Nintendo System:

LEGO Super Mario Den mäktiga Bowser

I detta LEGO bygger du Bowser, bossen från det populära Super Mario. Rekommenderas från 18 år och uppåt.

Bästa priser på LEGO Super Mario Bowser:

LEGO Minecraft Lamabyn

Det svenska succéspelet Minecraft finns nu också som LEGO. Ta fram din kreativitet och bygg en värld i Minecraft-stil. För barn på 9 år och äldre.

Bästa priser på LEGO Minecraft Lamabyn:

LEGO Icons Atari 2600

Till sist har vi ett LEGO som är en modell av den klassiska konsolen Atari 2600. Med detta LEGO får den som har varit med i tv-spelssvängarna under en lång tid uppleva nostalgi på allra högsta nivå. För vuxna användare.

Bästa priser på LEGO Icons Atari 2600:

2. Snygga actionfigurer för gamers

actionfigur

Något som är trendigt i gamingkretsar är actionfigurer och samlarobjekt. Dessa figurer pryder idag många gamingrum runt omkring i landet. Det är en bra present till en gamer som gillar att samla på saker eller som helt enkelt bara vill snygga till hemmet.

Figurer från spelen Zelda, Super Mario och Among Us är några exempel på vad som går att hitta. Även Star Wars och diverse superhjältar från comic books är vanligtvis omtyckta av gamers.

Bästa priser på Legend of Zelda Breath of the Wild:

3. Lampor och heminredning med gamingmotiv

Lampa Minecraft

Lampor med gamingmotiv förbättrar mysighetsfaktorn i ett gamingrum rejält. Det finns massor av motiv och designs att välja mellan och det är en present som merparten gamers borde tycka om. Oftast är lamporna dessutom inte särskilt dyra, så det går att kombinera en lampa med någon annan häftig heminredningspryl utan att bli ruinerad.

Några exempel på vad för slags lampor som går att köpa är:

Minecraft Logo Light

Har du som så många andra en grabb eller tös som älskar Minecraft? Då är denna lampa av Minecraft-loggan som ger ett härligt sken i spelrummet en passande present.

Bästa priser på Minecraft Logo Light:

Playstation 5 Icons Light XL

Denna Playstation 5-lampa lyser behagligt och är riktigt trevlig att titta på.

Bästa priser på Playstation 5 Icons Light:

Pac-Man and Ghosts Light

En lampa för tvättäkta gamers som består av karaktärerna från Pac-Man.

Bästa priser på Pac-Man and Ghosts Light:

4. Spelupplevelse med Virtual Reality

Virtual reality

VR (kort för Virtual Reality) har varit på tapeten senaste få åren. Har man en Playstation 5, Xbox eller PC kan man med ett VR-headset få en alldeles unik speluppelse. Virtual Reality-spel blir allt mer avancerade och utlovar spännande underhållning. Detta är en present till gamer som funkar lika bra som julklapp som när någon fyller år.

Kolla in Virtual Reality-prylar hos:

5. Gaming- och speltillbehör

Gamingtillbehör handkontroll

Det råder knappast brist på kringutrustning till datorer och tv-spel. Nuförtiden tillverkas det mer anpassade tillbehör för gamers än någonsin. Headsets och gamingmöss är några produkter som är viktiga för att få ut maximalt av dagens spel. Gå vidare till våra köpguider om du vill veta mer om populära gamingtillbehör.

Hitta gamingtillbehör hos:

6. Kläder med gamingtryck

T-shirt med speltryck

Det är sällan någon blir besviken på att få stiliga kläder i present. Så varför inte slå ihop kläder med gaming? Det går nämligen att hitta massvis med klädesplagg som har gaminginspirerade tryck.

Överraska en gamer du tycker om med en snygg t-shirt med tryck från deras favoritspel. Eller varför inte en jersey från favvolaget i CS eller Dota 2?

Bästa priser på Super Mario Bros T-Shirt Plumbing Fashion:

7. Gamingstolar

Datorstol till gamer i present

Gamers har en vana att sitta och lira i flera timmar i sträck och det kan orsaka en rad olika smärtor. En gamer borde därför bli väldigt glad av att få en bekväm och stabil gamingstol i present. Dessa stolar finns i flertalet storlekar och modeller, för en mer djupgående genomgång kan du läsa vår köpguide om gamingstolar.

Bästa priser på Noblechairs Epic Gaming Chair:

8. Streamingprodukter

Streaming deck

Har du någon inom din bekantskapskrets som är en aspirerande streamer? Då blir den personen säkert lyckligt om du ger han eller hon en mikrofon eller någon annan relevant pryl som hjälp på traven.

Antalet personer som satsar på att börja streama ökar och för att komma igång behöver man självklart en fungerande setup. En god början är en mikrofon eller webcam som går att köpa hos de flesta återförsäljare inom elektronik.

Bästa priser på HyperX QuadCast S:

9. Presentkort hos gamingbutiker

Presentkort till gamers

Kommer du inte på något specifikt att ge bort i present? Då kan du alltid satsa på att köpa ett presentkort hos valfri butik som säljer gamingprodukter. Fördelen med detta är att mottagaren då får fria händer att köpa exakt vad han eller hon vill ha.

Hitta presentkort hos:

Komplett.se Webhallen.com

10. Muggar med spelmotiv

Mugg gamingmotiv

När gamers inte häver i sig energidryck eller cola så dricker de, som alla andra, varma drycker. Och för att inte bränna sina händer som är så viktiga när de spelar behövs en mugg. Gärna med gamingmotiv så den inte bara är funktionell utan även trevlig att titta på.

Bästa priser på Pokémon Pikachu 3D Mugg:

11. Svalkande bordsfläkt

Bordsfläkt vid spelande

Tro det eller ej, men det kan faktiskt bli svettigt att sitta och spela dagarna och nätterna i ända. Speciellt varma sommardagar, då är en eller flera bordsfläktar räddningen. Vill du slå på stort kan du så klart också ge bort en större fläkt som kyler ner ännu effektivare.

Hitta fläktar hos:

Komplett.se Webhallen.com ELON.se

12. Minikyl

Minikyl

För många gamers är drömmen att ha en minikyl i gamingrummet fullproppad med massa goda drycker och schysst tilltugg. Med en minikyl slipper man för det första lämna rummet för att fylla på med dricka och snacks. För det andra är det en inredningsdetalj som minst sagt sticker ut i mängden.

Här är två exempel på minikylar:

Coca-Cola minikyl – Denna minikyl är formad och designad som en burk Coca-Cola. Den mäter 28 cm i diameter och är 47 cm hög samt rymmer totalt 10 liter.

Bästa priser på Coca-Cola minikyl:

Marshall minikyl – En rockig minikyl som är större än den typiska minikylen. Den är 79 cm hög med en kapacitet på 72 liter.

Bästa priser på Marshall minikyl:

13. Spel till dator eller konsol

Final Fantasy TV-spel

Att köpa ett spel till en gamer brukar vara ett säkert kort. Extra bra blir det om du har en uppfattning om vad personen vanligtvis gillar för spel.

Alla stora återförsäljare har breda sortiment med spel. Oavsett om den som tar emot presenten äger en Playstation, Xbox, Nintendo Switch eller en PC kommer du att hitta en drös med titlar att välja mellan.

Bästa priser på PC-spel:

14. Racingstol och ratt

Gamingratt

Den som älskar bilspel kommer absolut uppskatta att få en racingstol och ratt i present. Tack vare sådan utrustning får man nästintill en verklig körupplevelse. Det finns åtskilliga typer av bilspel som blir ännu roligare med en racingstol – bland annat F1, Gran Turismo och Need for Speed.

Bästa priser på gamingtillbehör:

15. The A500 Mini (retrokonsol)

A500 Mini retrokonsol

Den som växte upp på 80-talet minns troligtvis Amiga 500 och med A500 Mini får du uppleva kända Amiga-spel från den tiden. Gamers som har en grej för retro kan säkert finna denna present underhållande och nostalgisk.

Bästa priser på A500 Mini (retrokonsol):

Slutsats – Present till gamer

Då har du tagit dig igenom hela guiden och förhoppningsvis kan våra 15 förslag på presenter till gamers inspirera dig. För att göra så många som möjligt nöjda har vi inkluderat presenter i varierande prisklasser och för alla åldrar.

Avslutningsvis rekommenderar vi att du noggrant läser aktuella köpvillkor innan du handlar något. Allt från hur återförsäljare hanterar returer till vilka rättigheter du har om du ångrar ditt köp.

Frågor och svar om presenter till gamers

Hur mycket borde en gamingpresent kosta?

Enligt oss är inte priset avgörande när man letar efter presenter att ge bort. Känner du dig generös är det verkligen inget fel i att spendera mycket pengar på en gamingpresent. Likaså funkar det även med billigare och prisvärda presenter. Hur mycket du vill punga ut är i slutändan upp till dig.

Tips på present till gamer pojkvän?

Det tråkiga svaret är att du vet bäst själv vad din pojkvän gillar och inte gillar, så utgå från det. Men skulle det vara så att du har idétorka kan du ta hjälp av listan i den här guiden.

Vad är en bra present till en gamer?

En bra början är att kika i vår lista. Där tipsar vi om mängder av prylar som generellt sett är omtyckta av gamers.