Hur vi arbetar

Digitaliseringen i Sverige har lett till att allt fler vänder sig till internet för att handla. Allt från kläder, matvaror och smink till elektronik beställs direkt via datorn eller mobilen. Det är enkelt, bekvämt och dessutom erbjuder dagens leverantörer oftast snabb leverans.

Samtidigt är det inte det lättaste att hitta passande varor till det rätta priset, särskilt när det kommer till produkter inom gaming. Därför skapade vi Gamingproffset.se. En tjänst vars mål är att underlätta för dig när du shoppar online, vare sig du är ute efter ett nytt tangentbord eller en gamingstol. Vi täcker de flesta kategorier vad gäller datorer och gaming.

Det vi sysslar med, kort förklarat, är att undersöka marknaden i sin helhet i jakt på de bästa produkterna. Detta inkluderar att ta del av bland annat konsumentomdömen, expertbetyg, externa tester samt information från produktsajter och andra relevanta källor.

Fortsätt gärna att läsa om du vill ta reda på mer om hur vi arbetar och vilka metoder vi använder oss av när vi sammanställer produkter och utser testvinnare för gamers.

Ärliga och oberoende tester

Bland det första vi kollar när vi granskar produkter är diverse tester i både text- och videoformat. Det viktiga här är att testerna kommer från trovärdiga och opartiska källor med koll. Med andra ord utgår vi inte från vilka tester som helst, utan enbart utlåtanden från experter och sakkunniga är intressant för oss.

Tack vare tester kan vi bilda oss en uppfattning om hur produkter fungerar i verkligheten och hur väl de presterar. Detta är kunskap vi värderar högt när vi bestämmer vilka prylar vi presenterar på Gamingproffset.se.

Nedan följer ett axplock av de källor vi använder oss av i våra undersökningar:

 • https://www.tomshardware.com/ – Grundades redan år 1996 och anses av många vara en pionjär inom sitt område. Sedan start har man gjort en rejäl resa och idag hör denna tech-tidning till en av världens största. Tom’s Hardware förmedlar IT-nyheter och recenserar bland annat teknisk hårdvara och mjukvara.
 • https://global.techradar.com/sv-se – TechRadar är en internationell jätte och har medarbetare från alla världens hörn. Det är en pålitlig nättidning som till och med har en dedikerad gaming-sektion där det skrivs om allt från populära tv-spel till recensioner av datorkomponenter.
 • https://www.pcgamer.com/ – Denna tidning har erbjudit intressant läsning för gamers ända sedan 1993. Den som växte upp under 90-talet med tv-spel och datorer har förmodligen någon gång med stor förtjusning läst PC gamer. Idag är tidningen också verksam online där man förser sina läsare med nyheter, uppdateringar, tester, recensioner med mera.
 • https://www.gamesradar.com/ – Detta är ytterligare en tech-tidning som lockar besökare med artiklar och nyheter om gaming och teknik. På GamesRadar skriver man om allt från spelguider till recensioner av tekniska prylar.
 • https://m3.idg.se/ – IDG är störst på it-nyheter och tech i Sverige. Tidningen har också en avdelning kallad M3 där man testar och provar de senaste tekniska prylarna och tjänsterna. Enligt oss är IDG en säker källa för rättvisa och pålitliga tester.
 • https://www.rtings.com/ – En sajt specialiserad på recensioner och riktiga tester. Man utför noggranna tester av en rad olika produkter. Från kameror och skrivare till gamingprylar. Det finns även ett forum på RTINGS.com där det diskuteras allt som rör teknik.
 • https://www.sweclockers.com/ – Sweclockers är för många mest känt för sitt forum. Utöver det populära forumet genomför Sweclockers även utförliga tester av datordelar och andra tekniska varor. Innan vi listar något på Gamingproffset.se tar vi alltid en titt på Sweclockers.com för att se vad som sägs där.

Konsumentomdömen

En annan faktor vi väger in i våra undersökningar är konsumenters egna erfarenheter och upplevelser. Vanligtvis är det möjligt för konsumenter att lämna feedback och betyg direkt hos de webbutiker de handlar hos.

Andra ställen där användare brukar yttra sina åsikter och tankar kring produkter är forum eller sociala medier. Sammantaget är det således inga svårigheter alls att ta reda på hur särskilda prylar uppfattas av konsumenter.    

Vilka källor vi nyttjar för att kolla recensioner av kunder är till exempel:

 • Sweclockers.com
 • Facebook.com
 • Twitter.com
 • Youtube.com
 • Trustpilot.com
 • Reco.se

På samma vis kollar vi också kommentarer från verifierade kunder direkt hos återförsäljare. Däribland Webhallen.com, Komplett.se, Computersalg.com och Kjell.com.

Produktbeskrivningar

Det är centralt för våra sammanställningar att vi har koll på specifikationer och egenskaper. Sådana detaljer hämtar vi främst via antingen återförsäljarnas eller tillverkarnas hemsidor. Ibland händer det också att vi tar kontakt med återförsäljare direkt om vi anser att det saknas värdefull information, såsom vilka garantier och villkor som gäller.

Tillverkare som vi återkommande besöker är exempelvis razer.com, corsair.com, acer.com och xtrfy.com. Vi väljer endast seriösa och uppskattade varumärken eftersom vi då kan försäkra oss om att produkterna vi presenterar alltid är av högsta kvalitet. 

Prisjämförelser

Vårt arbete innebär också att jämföra vad produkter och tjänster kostar. Till vår hjälp använder vi framför allt Prisjakt.nu, men vi hämtar även prisuppgifter direkt hos återförsäljare och tillverkare.

För oss är det viktigt att ha med flera olika prisklasser, så det finns något för alla. Dyrast behöver inte vara bäst. Det finns en uppsjö av produkter i mellanklass eller till och med budget som har utsetts till testvinnare.

En annan aspekt är att ta med miljövänliga produkter. Det är säkert inte det mest väsentliga för många konsumenter. Men så länge det inte har en negativ inverkan på priset så ser vi inga problem med att även värna om miljön.

Egna tester

När tillfälle ges utför vi våra egna tester. I dagsläget hör det däremot inte till vanligheten, mycket på grund av att vi rätt nyligen har startat denna tjänst. Med det sagt är det dock högst troligt att vi framöver kommer att börja testa produkter på egen hand.

Vår samlade bedömning

I det sista steget gör vi vår samlade bedömning. Konkret betyder det att vi rensar ut produkter som inte lever upp till de kriterier vi har tagit upp på den här sidan. Kvar blir marknadens bästa produkter inom gaming och teknik. Produkterna du hittar på Gamingproffset.se är alltså testvinnare med toppbetyg från inbitna konsumenter.

Produkter på Gamingproffset.se

Vi jobbar oavbrutet med att lägga till nya produkter, sammanställningar och köpguider. I nuläget har vi utsett testvinnare för följande prylar och tjänster: